Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2014 20:49 - Сидеров е проявил агресия срещу френския дипломат Стефани Дюмортие
Автор: alienza Категория: Политика   
Прочетен: 489 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.01.2014 19:26


    Иво Инджев  

Българските държавни институции мълчат за скандала, предизвикан от Волен Сидеров още на борда на самолета на „България еър”, а не само на летището. Боят и хулиганските прояви на земята са само следствие от нещо, което очевидно е големият скандал, случил се на борда на самолета и то е от международен характер.

В ivo. bg ще научите, че Сидеров е проявил агресия срещу френския дипломат Стефани Дюмортие, директорка на Аlliance Francaise (Алианс франсез) във Варна. Името й и фактът бяха потвърдени от дипломатически източник за ivo.bg.

Стефани Дюмортие притежава дипломатически паспорт и статут. Дипломати посочиха, че във Варна тя е „дясната ръка” на посолството в София.

Стъписаната ни държава се управлява анонимно и мълчанието се оказва най-важният инструмент на властта, която е на автопилот . Той систематично отказва да отговаря на въпроси за своята идентичност, което е заразително за институциите, приспособяващи се към принципа на оцеляването чрез мълчание и премълчаване в духа на заветите на Тодор Живков да се снишаваме докато „попремине бурята”.

Хватката със задушаващото мълчание беше приложена към антиправителствените протести и традиционно се използва за туширане на впечатлението от скандалите, произвеждани от самата власт.

Най-новата илюстрация на тази тенденция е начинът, по който върху тази опорна точка се гради тактиката за печелене на време по мълниеносно разпространилия се скандал с Волен Сидеров.

Скандалът на варненското летище поставя на изпитание системата на мълчанието и премълчаването. Този път Сидеров и глутницата му, без която той не смее да се появи на публично място, е демонстрирал агресията си не в ограниченото пространство на германски самолет или на трудно достъпен за събиране на доказателства луксозен брюкселски ресторант, а пред очите на десетки български граждани, принуждавани също да мълчат- както от бандата на Сидеров, въоръжена с депутатска недосегаемост, така и от властите, които явно са се намесили да прикриват доказателствата с отнемане на видеозаписи и снимки, правени от свидетели.

Скандалът, който от снощи тресе държавата, беше разказан най-напред от сайта „Афера”. Отдавна съм престанал да го цитирам заради донос с нападки срещу моя милост, който пуснаха там от страна на някакъв милиционер ( самият той се представи в блога си като такъв). Факт е обаче, че „Афера” е първоизточникът и сигналът на този варненски сайт се потвърди.

Ето защо, придържайки се към професионалното правило да се зачита първоизточника, ще се позова на още нещо, което до момента, когато властите продължават да мълчат половин денонощие по-късно, е написано в „Афера” , но отсъстващо другаде в медийното пространство: обект на агресията на Сидеров и компания са станали и държавни служители, предполагаемо и униформени.

Ето цитатът, зад които стои „Афера”:

„След снощния скандал с Волен Сидеров и неговите хора на летище – Варна, за който ПЪРВА съобщи АФЕРА, стана ясно, че мелето е било страшно, твърдят очевидци пред АФЕРА. На място до полунощ са били прокурории полицаи, а служители на „Гранична полиция” са си извадили вече медицински свидетелства след скандала със Сидеров и хората му.
Скандалът и боят се е вихрил още в автобуса по пистата и затова се е наложила намеса на „Гранична полиция” след алармиране от страна на шофьора на автобуса.
Според източници на АФЕРА освен ръкопашната схватка е имало и словесен водопад от ругатни и обиди от страна на атакаджиите към служителите на реда. „Беше страшно, да не говорим за думите, които бяха избълвани от страна на Сидеров и хората му!”, коментира пред АФЕРА служител на властите.
В интернет мрежата се появиха и снимки на инцидента, но те очевидно са правени след скандала.
Иззети са записите от видеокамерите на летището от прокуратурата и полицията”.
Afera.bg

Ако тази информация се потвърди, мълчанието на властите вече би преминало в нова категория- от обслужващо, към мазохистично слугуващо. Да те бият ( или ругаят агресивно?) и да траеш е вече нечовешко. Това ли изискват началниците на държавата вече от човеците в тази страна?

Във всички случаи можете да бъдете сигурни в едно: този път на Сидеров няма да му се размине толкова лесно, както при позора в Германия през 2010 г, когато крепеше властта на ГЕРБ и очевидно е злоупотребил със значимостта си на патерица на Борисов, за да получи защита от германското правосъдие на най-високо ниво в София.

Забележете разликите: хулиганстващият Сидеров беше размахал дипломатически паспорт, за да отърве ареста в Германия. Този път е проявил агресия срещу лице с дипломатически паспорт на българска територия.

Очаквайте „подробностите” и отговори на въпроса КОЙ?

Кой ще го спасява, за да спаси властта си от турбуленцията, която може да приземи кабинета Орешарски, ако той бъде лишен от подкрепата на развилнелия се Сидеров?





Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alienza
Категория: Политика
Прочетен: 108735
Постинги: 86
Коментари: 52
Гласове: 57
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930