Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2013 09:46 - ДВИЖЕНИЕ "22 СЕПТЕМВРИ"
Автор: alienza Категория: Политика   
Прочетен: 1071 Коментари: 0 Гласове:
1



Независимост, справедливост, достойнство за България!

Струва ли си да изпитваме гордост, че сме българи, а не най-бедните и изостанали граждани на Eвропейския съюз?

Струва ли си да отстояваме независимостта си?

Струва ли си да не допуснем реабилитация на комунистическия режим?

Струва ли си да се противопоставим на възраждането и утвърждаването на Държавна сигурност и мафията, която и днес продължава да управлява България ?

Струва ли си 24 години след началото на така наречения преход да се опитаме да възстановим справедливостта, възмездието и почтеността, или всичко вече е загубено?

Струва ли си да се възстанови вярата в съдебната система?

Струва ли си да се пренапишат правилата така, че властите взаимно да се контролират в името на добро и ефективно управление?

Струва ли си образованието, културата и духовността да станат основа за просперитета и икономическия възход на отечеството ни?

Струва ли си християнските общочовешки ценности да бъдат водещи в битието ни?

Струва ли си да се опитаме да възстановим надеждите на стотиците хиляди излъгани симпатизанти на синята идея, че България наистина може да стане нормална и успяваща европейска страна?....

Преди дни група съмишленици, по чиито рамене през годините се покатериха много от тези, които предадоха и продадоха синята надежда на милиони българи, и някои от младите хора, протестиращи повече от 160 дни, излязохме с идеята за създаване на патриотично движение 22 септември. Защото си казахме, че си струва!

Днес споделяме вижданията на Движение „22 септември” с надеждата, че ще намерим подкрепа и заедно ще превърнем идеите си в реалност.

         

Убедени сме, че нищо добро не ни чака, ако не се опитаме да спрем реставрацията на комунистическия режим от вече забогателите и озверели наследници на БКП, които са готови да предадат българските национални интереси!

         Само оставката на правителството и незабавните предсрочни избори могат да сложат край на цинизма, демагогията и безочието на управляващата тройна коалиция на  ДС - БСП/ДПС/Атака.

Видно е, че България, макар да е член на ЕС и НАТО, продължава да бъде под пълната енергийна зависимост от Русия. Използвайки монополното си положение, Кремъл вече на няколко пъти се намесва грубо във вътрешните работи на нашата родина  като сваля от власт законно избрани правителства и  поставя марионетни кабинети.

Сегашното управление на руската пета колона в лицето на БСП, ДПС и "Атака" е последният пример за продължаващата руска политическа и икономическа инвазия у нас. Ако не извоюваме енергийната си  независимост от Кремъл, в България ще продължава да властва руската олигархия и нейните нашенски слуги. За съжаление, дори демократични правителства се поддадоха на руския натиск. Голяма част от българската индустрия се владее от близки до Кремъл групировки, а монополистите не бяха ограничавани в достатъчна степен след приватизацията. Това поставя под въпрос жизнеността на българската икономика.

Ние сме разтревожени и от факта, че поддавайки се на пропагандния популизъм, неотдавна парламентът гласува закон за ограничаването на европейските инвестиции в българското земеделие, докато огромен брой селскостопански обекти и недвижима собственост се владеят от руски компании.

Не ни е безразлично, че въпреки предупрежденията на Европейската комисия за нарушения на общностното законодателство,управляващото мнозинство и правителството му са готови да обслужат руския интерес с риск за европейското бъдеще на страната ни.

 

И отново се питаме, струва ли си да се изправим срещу всичко това?

Има ли възможност и смисъл, без осигурено финансиране да се изправим срещу октопода на стогодишната престъпна партия, отговорна за изтреблението на десетки хиляди българи и провалила живота на поколения сънародници?

Възможно ли е да се изправим срещу лъжата, може ли да направим опит да се намесим в политическия живот, съпътствани от недоверието и апатията на стотиците хиляди негласуващи млади българи, които са загубили вяра в доброто бъдеще на своята страна?

Ако има смисъл, ако има дори минимален шанс да събудим желанието за съпротива срещу неотиващото си зло, си струва!

Днес, повече от всякога, е необходима категорична победа над тези, които продължават да предават националните и да обслужват чужди на отечеството ни интереси!

         Но всичко това би било възможно, не като се правим на най-добрите, най-десните и воюваме с всички останали. Такава политика отново би обслужила конспиративната практика на БКП/БСП, добре изпитана през последните 24 години.

Нищо добро не чака нашите деца, ако присъдружените на Държавна сигурност и КГБ-БКП/БСП и ДПС не бъдат победени на бъдещите избори с категорично конституционно мнозинство от 3:1!

Движение 22 септември си поставя за цел да работи за тази победа и за конституционно мнозинство с близки по идеи партии и организации. Победа с обединените усилия на всички, които искрено желаят цялостна промяна, а не поредната подмяна, която да провали живота на поредното поколение българи!

Подаваме ръка на всички партии, които вече осъзнават опасните размери на руската експанзия у нас и разбират опасността от радикалния ислям.

Въпреки  различията по много въпроси с ГЕРБ, новосформиращия се Реформаторския блок, РЗС и други партии  в дясно и центъра - сме готови да  работим съвместно за постигане на конституционно мнозинство и свикване на Велико народно събрание за изработване на нова Конституция, която да гарантира българската независимост, да създаде правила и условия за върховенството на закона и създаде основата за икономическото възстановяване на България. Само с обединение, а не с противопоставяне може да се постигне нужното конституционно мнозинство за изработване и приемане на нова Конституция.

 

Мнозинството от хората искат промяна на досегашната система и върховенство на справедливостта, законността, и морала.

Истинската причина за нашите неволи през последните повече от 20 години е сегашната Конституция, замислена на Кръглата маса и приета през 1991 година така, че без мнозинството на БКП/БСП да бъде невъзможно нейното изменение.

Сегашната Конституция е причината да живеем в духовна и материална мизерия, защото е замислена и гласувана от тези, които в продължение на 45 години налагаха мизерията и в бита, и в морала  като основни добродетели на „социалистическото общество”.

Сегашната Конституция потъпква собствеността и личното достойнство на всички нас , защото сме безсилни да се преборим с корумпираната съдебна система, да очакваме и търсим справедливост, и възмездие.

Сегашната Конституция поражда корупцията, която разяжда политиката,икономиката  и всички сфери на обществото ни.

Конституцията на една държава е основният обществен договор. Ако този обществен договор не е в полза на обществото, а само в полза на тези, които са се самопровъзгласили за несменяем елит , ще имаме точно такава уродлива държава като тази, в която живеем и в която младите хора не желаят да продължат да живеят.

 Единственият изход днес е да поискаме да поправим и пренапишем този договор, и да изградим държавата си наново.

Промяната на основния обществен договор - Конституцията не може да бъде извършена без Велико народно събрание. Свикване на Велико народно събрание не може да стане без 3/4 от гласовете на народните представители в обикновено Народно събрание. Трябва и да е ясна днешната реалност, че в ляво БСП и ДПС, харесва ли ни или не, имат  един милион гласоподаватели.

На предсрочните избори трябва да победи този или тези, които са готови да сформират такова мнозинство - 3 към 1, което да надделее сигурните избиратели на БСП и ДПС. Избирателната активност трябва да е изключително висока и поне 3 милиона избиратели да са мотивирани, и готови да подкрепят тези, които са съгласни заедно, в Конституционен блок  след изборите да подготвят проект за нова Конституция  и се отиде на избори за Велико народно събрание. Великото народно събрание с мнозинството на Конституционния блок  в срок до една година трябва да приеме новата Конституция и насрочи нови избори по  правилата на новия основен закон.

Едва след този задължителен изборен цикъл, България може да тръгне по нов път.

Няма друга национално обединителна кауза, която да даде надежда на разколебаните, апатичните и негласуващите, че с гласа си могат реално да помогнат за промяната и по-доброто бъдеще на страната ни.

Няма друга национално обединителна идея, която може да даде на младите хора правото на избор и смисъл да се реализират в родината си. Както са го правили техните връстници след Съединението, когато са получавали образование в елитни европейски университети, но са се завръщали и са посвещавали живота си на съграждането на модерна България.

 

Движение 22 септември се обръща към всички демократични партии, които се припознават като десни и десно-центристки с призив за почтеност към гражданите и особено към младите хора на България!

Нека честно се признае, че пътят е един единствен и той минава през осмисляне на реалностите, а не през теоретична  демагогия, партийни сметки или измислени конструкции!

Само с обединените усилия на всички, които се определят за демократи може да се даде ново начало и да се ревизира така наречения "преход". Но трябва да има почтеност и воля, вярата и надеждата на хората да не бъде пропиляна за пореден път.

Нека всички, които осъзнават това, декларират своята независимост и нетърпимост към свързаните с ДС и нейните метастази, към настоящето олигархично управление на държавата, към опитите за предизвикване на етнически конфликти, към путиновата политика за колонизиране на България!

Нека заедно съградим и оставим след нас независима и горда България!

Нека с гордост приемем Денят на независимостта - 22 септември за официален български национален празник!

И нека продължим да се гордеем, че сме българи!

 

Евгений Михайлов, Теодора Димова, Едвин Сугарев, Георги Липовански, Александър Кипров, д-р Георги Боздуганов, Методи Андреев, Иван Москов, Вера Петрова, Доника Георгиева, Корнелий Савов, Блага Янкулова, Иван Цанев, д-р Любомир Канов 

с надеждата на официалното учредяване да бъдем заедно с много други съмишленици!

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alienza
Категория: Политика
Прочетен: 108743
Постинги: 86
Коментари: 52
Гласове: 57
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930