Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2014 06:58 - ДАМИ И ГОСПОДА, МАСКИТЕ ПАДНАХА
Автор: alienza Категория: Политика   
Прочетен: 1607 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Александър Спасов

http://www.svobodata.com

Вчера беше знаков ден за България. Вярно е, че очите на света бяха отправени към Крим и Москва, но за нас те се превърнаха в необходимия лакмус, за да разберем кой кой е на българската политическа сцена.

Ще ми се да започна с „Всяка неделя” на Кеворкян. Ако някой се е съмнявал кой е той, след този уикенд маската падна и зад нея надникна злобното лице на агент Димитър. Многозначителни бяха двама от гостите му. Първо зажаднелите ни души бяха възнаградени да видим най-редовния му гост Волен Сидеров. Само един господ знае, как върлият националист се спогажда с един арменец, но последният е винаги на разположение, когато атакиста направи поредния гаф и стане напечено.

Забавна гледка се получи, като наблюдавах водещ и интервюиран се опитваха единият с насочващи въпроси, другият с безапелационни отговори, да разискват върху злободневната тема на деня. Начинът, по който Сидеров се изкара по-католик от папата беше забележителен със своята мерзост. Да изкараш Щатите и Европа за организатори на спонтанните протести в Киев и да квалифицираш участниците в тях фашисти, престъпници и какво ли не още е не просто нагла глупост. Подобно твърдение предполага интелект, в който перверзията в мисленето е норма.

Питам се, как Сидеров вижда в Турция заплаха от инвазия с мотив защита на турското население в България, а когато същото правят руснаците – о, това е чиста форма на демокрация и въздаване на справедливост. Подобно раздвоение на личността е опасно – особено когато от него страда един човек, на пръста на който се крепи правителството вече 9 месеца. И още нещо. Нека нашите приятели от ЕС престанат най-после да наричат Сидеровата кохорта ултрадесни националисти. Не, тя носи белезите на ултралевите комунисти.

Непочинали още от набега на Сидеров през телевизора в нашия дом, и ето ти още един знаменателен гост – чудото на журналистиката и новоизгряваща звезда в политиката Николай Бареков. Човек с разнообразно амплоа и от там известен на нашата публика още като Дудука, като Капута и като какво ли не още. От него разбрахме, че той е на позицията на ЕС по случващото се в Украйна, но сакън – никакви санкции срещу Русия. И как при това положение ще заявим принадлежността си към цивилизована Европа един дявол знае. Вероятно с всичка сила ще надуваме дудука че сме европейци, а с Русия ще бъдем, дето се казва навсегда. И като човек врял и кипял в политиката, Бареков не се сдържа да не се изкара жертва, като се ожали на публиката за порядъчната порция с лайна, с която го замеряха в Монтана. Като имам предвид, че той припомня този случай едва ли не във всяко свое интервю, започвам да си мисля, че тези лайна са осигурени от него самия. Така натрупа капитал, с който става уникален в нашата политическа история.

За да избягам от този кошмар, предлаган ни от Кеворкян, реших да сменя канала и попадам без да искам на Гоце. Не напразно носи фамилията Първанов. И тук той се изяви като пръв застъпник на милата му Русия и не пропусна да се възмути, че България, шикалкавейки за АЕЦ „Белене”, пропускала да разкрие поне 50 хиляди работни места. Виждате ли дори и мисълта за диверсификация на ядрената ни енергетика с изпълнението на намеренията за седми реактор в Козлодей /не казвам, че той е необходим/, е едва ли не престъпление. Абе, как да не е престъпление, когато всяко друго решение е смъртна заплаха за златния дъжд, който ги обсипва покрай Белене. За това за него и за неговата тайфа Москва е с тях и в мир, и в бой.

Като поанта на деня ни споходи и съобщението, че БСП  споделя становището на ЕС за Украйна, но нямало да бъде негов ястреб, ако се стигне до по-строги мерки за въздействие върху Русия. Ама как аджеба можеш да определиш едно действие, една политика за погрешна, а да отказваш априори всяко участие в поправянето на грешката.  И в този случай очевидно ще се снишаваме. Това, както знаем си го можем от време оно, и ако в случая Станишев е разбираем, защото въпреки, че Украйна е родната му страна, той си е руснак до мозъка на костите, то останалите червени функционери да си зададат елементарния въпрос – българи ли са или руснаци. И нека отговорът да бъде честен, защото да подвеждаш хората да гласуват за тебе с едни думи, а след това да следват дела в противоположната посока си е гадничко от всякъде.

Да, интересен беше този уикенд. Петата колона на руснаците се саморазобличи. От тук нататък България вече не може да остане същата. Поне ще знаем със сигурност кой кой е и ще можем да отдадем всекиму заслуженото.




Гласувай:
6



1. ssvetozar - Според мене това е очевидно :
18.03.2014 07:58
"Нека нашите приятели от ЕС престанат най-после да наричат Сидеровата кохорта ултрадесни националисти. Не, тя носи белезите на ултралевите комунисти."
цитирай
2. krassko - Много проруски мекерета изпълзяха от дупките с подлоги в ръка...
18.03.2014 11:27
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alienza
Категория: Политика
Прочетен: 108701
Постинги: 86
Коментари: 52
Гласове: 57
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930